Met elektrisch ontharen worden storende/ongewenste haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd door middel van elektrische epilatie. Er bestaan hiervoor 2 verschillende methodes van elektrisch ontharen: de diathermie en de blendmethode. Bij beide methodes wordt elk haartje individueel verwijderd aan de hand van een flinterdunne naald en een stroompuls. De naald wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden (afhankelijk van het haartype en uw pijngrens). Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

Ik als geregistreerde schoonheidsspecialist bepaal aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is.

Elektrisch ontharen is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is.

Voordelen van elektrisch ontharen

Elektrische ontharen is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met laser ontharing.

Te verwachten resultaat

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner. Uw huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de elektrische epilatie plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

Behandeling

Voordat er gestart kan worden met elektrisch ontharen zal er een intake gesprek gepland worden. Tijdens dit gesprek wordt er een intake formulier ingevuld, een (huid)analyse uitgevoerd, bespreken we samen uw verwachtingen en de verloop van de behandeling.

Absolute contra indicaties voor de diathermie en blendmethode

Een behandeling is niet mogelijk bij een van de volgende indicaties:

  • Tumorgroei in het te behandelen gebied
  • Koorts
  • Moedervlekken (haren in de moedervlek)
  • Tierfell naevus (reuzenmoedervlek)
  • Keloïdvorming (overmatige vorming van littekenweefsel)

Absolute contra indicatie voor de blend methode

  • Pacemaker
  • Metalen prothesen
  • Zwangerschap

Relatieve contra indicaties

Acute ontstekingen, anti coagulatie (bloedverdunners), beschadigde huid, epilepsie, hemofilie, schimmelinfectie van de huid, diabetes mellitus, hyperpigmentaties, infecties, spataderen, verbranding/zonnebrand, zenuwpijn/neuralgie, zwagerschap.
Behandeling is alleen plaatselijk mogelijk of in overleg met een arts.

Vergoeding via zorgverzekering

Deze behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekering indien u hiervoor bent verzekerd.

Prijzen

Duur: 15 min / 30 min
Prijs: €30,00 / €47,50