Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren en haarfollikels zijn verstopt en/of ontstoken. Dode huidcellen stapelen zich op aan het huidoppervlak waardoor de grote hoeveelheid talg die de huid aanmaakt niet meer goed kan worden afgescheiden uit de poriën. De één krijgt hierdoor te maken met mee-eters of whiteheads. Terwijl de ander te maken krijgt met puitjes of ontstekingen.

Bij ontstekingen in de huid is vaak de propionibacterium acnes bacterie in de huid de boosdoener. Deze bacterie vermenigvuldigt zich in de poriën en zorgt voor

Verschillende soorten acne

Er zijn veel verschillende vormen van acne maar de meest voorkomende is acne vulgaris en betekend letterlijk: gewone acne. Het kan alle kenmerken van acne vertonen zoals: blackheads (open comedonen), whiteheads (gesloten comedonen), papels en pustels. Acne vulgaris ontstaat meestal rond de puberteit en wordt getriggerd door hormonen. Acne tarda is qua uiterlijke kenmerken verglijkbaar met acne vulgaris. Echter verschijnt deze vorm van acne pas ná de puberteit.

Hoe kom ik van mijn acne af?

Net zoals bij alle andere huidindicaties ben je niet na een behandeling van je acne af. Ook een eenmalige behandeling zal niet het gewenste effect hebben waar jij op hoopt. Om van je acne af te komen is er vaak een reeks aan behandelingen nodig, de juiste thuisverzorging en geduld.

Behandelplan bij acne

Omdat elke huid en elke vorm van acne anders is en om een andere aanpak vraagt wordt er tijdens een acne intake behandeling besproken welke behandeling(en) het meest geschikt zijn voor jouw huid en stellen we samen een persoonlijk behandeltraject op. Vaak bestaat deze uit een kuur van meerdere behandelingen i.c.m. de juiste huidverzorging voor thuis.

Vergoeding via zorgverzekering

Deze behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekering indien u hiervoor bent verzekerd.

Behandelingen voor een acne huid

Behandelingen die geschikt zijn voor een acne huid en die ervoor zorgen dat de opperhuid verdunt wordt, de huid/poriën reinigt en de huid voorzien van een gezonde nieuwe huid.