Couperose is een chronische huidaandoening waarbij de bloedvaatjes in de huid van het gezicht blijvend verwijd zijn. Dit komt met name voor op de wangen en de neus. Het is een volkomen onschuldig verschijnsel maar doordat de huid rood en onrustig oogt wordt het door veel mensen al vervelend beschouwt.

Rosacea

Couperose kan ook gepaard gaan met acne en/of ontstekingen, dit wordt rosacea genoemd. Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening en betekend letterlijk ‘rood als een roos’. De mate van rosacea is bij iedereen verschillend. Rosacea kun je behandelen door de huid te kalmeren en/of de acne/ontstekingen aan te pakken waardoor de huid vaak al een stuk rustiger oogt maar is zelden definitief te genezen.

Hoe kom ik van couperose af?

Net als rosacea is ook couperose zelden definitief te genezen. We kunnen er samen wel voor zorgen dat jij je comfortabel voelt bij je huid en samen opzoek gaan naar de oorzaken en triggers van de couperose.

Behandelplan bij couperose

Couperose kunnen we dus niet genezen maar we kunnen er wel voor zorgen dat jouw huid gekalmeerd wordt door de juiste producten te gebruiken tijdens een gezichtsbehandeling. Daarnaast raden we aan om thuis de juiste producten te gebruiken voor je huid die de roodheid onder controle houden en om dagelijks een UV-bescherming te gebruiken.

Behandelingen voor een couperose huid

Behandelingen die geschikt zijn voor een huid met couperose en/of rosacea om de huid te kalmeren of ervoor zorgen dat de huid steviger wordt waardoor de bloedvaatjes minder zichtbaar zullen zijn.