Met 5 miljoen haarzakjes verspreid over ons hele lichaam is het niet gek dat er ook haar groeit op plekken waar we dit liever niet hebben. De meeste haarzakjes maken donshaartjes aan, een klein aantal maakt terminale haren aan. Deze haren zijn dikker van structuur en daardoor vaak beter zichtbaar. De hoeveelheid terminale haren scheelt per persoon, vaak worden deze haren getriggerd door hormonen. Heb jij veel last van haar op plekken waar je dit liever niet hebt? Dan spreken we van ongewenste haargroei.

Behandelplan tegen ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei kunnen we in de salon tijdelijk verwijderen met hars/wax. De haren worden dan inclusief de wortel verwijderd. Deze manier van ontharen geeft een tijdelijk gewenst effect van ongeveer 4 tot 6 weken.

Een effectievere manier van ontharen is elektrisch ontharen. Aan de hand van een flinterdunne naald en een stroompuls worden de haren 1 voor 1 verwijderd. De naald wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden (afhankelijk van het haartype en uw pijngrens). Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Deze manier van ontharen duurt wel vele malen langer omdat niet alle haren in een behandeling verwijderd kunnen worden.

Vergoeding via zorgverzekering

Deze behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekering indien u hiervoor bent verzekerd.

Behandelingen tegen ongewenste haargroei

Behandelingen waarmee we ongewenste haargroei kunnen verwijderen.